22 i tofte

Hejsan, hoppsan fallerallera!
När julen kommer ska varenda unge vara gla´!


Just nu sitter jag och ska strax ta mig en härlig promenad till stan, ska luncha med hjärtat på Burger o CO och äta min laxburgare sedan ska jag julshoppa med min kurskamrat Beatrice, ska fixa julklapparna åt pappa och min sambo. Därefter åker jag till sjukhuset och sedan hem.

Ikväll ska vi fira lillajulafton med Melvin, och igår var vi och köpte lite mer julklappar åt honom. Så nu är allt klart, bara att invänta Tome(mor) ;) Sen öppna julklappar och leka en massa med dem innan vi tillslut ska packa tills vi ska resa till Söderhamn imorgon! Och om jag ska vara helt ärlig så har jag aldrig haft en sådan hemlängtan som jag har just nu! Det bara pirrar i magen och jag känner mig så varm inombords, för snart får jag äntligen träffa min pappa och mina småsystrar igen och mina mor -och farföräldrar och kanske några goda vänner :) Det ska bli så underbart!
Igår eftermiddag gick jag till Hageby och köpte julklappar till lillasyster Ellen, morfar och Benny, köpte även en julklapp åt mig själv, en röd klänning på CUBUS! Jättefin julklänning som var nedsatt några hundralappar så den köpte jag åt mig själv :)

Nu ska jag klä på mig och kila iväg och möta min sambo!

Från mig till er där ute- en riktigt god jul!


Jag älskar den här bilden på min älskling Skurt, första julen (2008) :-) Mamma saknar dig massor! ♥


Fjärde advent | 18e dec

Hallojsan!
Idag snöar det för fullt ute, och äntligen har jag fått lite julfeeling i min kropp! Mitt humör är nästintill på topp och jag sitter fortfarande i mina ljusrosa mjukisbyxor, mc montörernas ticha och håret är uppsatt i en slarvig hästsvans- men jag gillar´t! Känns för första gången på vääldigt länge helt OK att sitta ofixad mitt på dagen. Fast jag ska faktiskt gå och dusha om en kort stund. Har dammsugit och torkat av golven som är den riktigt orsaken till att jag inte är påklädd ännu *fniss*

Oj, vad det är mycket som sker i mitt lilla liv just nu. Tänka sig att jag snart gått en hel termin på universitetet tillexempel! Känns faktiskt väldigt bra! Och att jag desutom blivit medlem i Lärarförbundet och massa annat! Jag har väldigt mycket tankar och drömmar just nu, men inget jag tänker dela med mig av till er bloggläsare. SORRY!

Äsch, nu känner jag mig äcklig, och jag längtar faktiskt efter att få känna mig fräsch, snygg och vacker, här kommer jag kära dusch!


Kram!



Skratta Vs Gråta

Vet faktiskt inte om jag ska vara glad eller jätte ledsen just nu, alla känslor bubblar inom mig och jag käber mig riktigt förrvirrad.. 

Lucia

Sitter hemma och fryser om fötterna, funderar starkt på att ta en varm dusch och sedan på med myspyskläderna och de stickade sockarna jag fått av svärmor! Men först ska jag uppdatera lite..
Efter operationen har jag haft riktigt ont och problem att äta och svälja, så det enda jag fått i mig efter operationen är flera liter nyponsoppa, lite kräm och några piggelin. Och jag är skitglad verkligen, i förrgår ställde jag mig på badrumsvågen och fick se att jag gått ner nästan 4,5KG (på ca 2veckor) och det märks, innan operationen köpte jag mig två nya byxor och ena paret sitter inte alls tajt över min "negerrumpa" utan nu är tyget vid rumpan slappt, vilket jag tycker är riktigt fult! Så jag ska tvätta dem och hoppas på att de kryper en aning så de sitter tajt!

Igår måndag, var jag tillbaks i skolan och så underbart och jätteroligt att träffa sina kompisar och gruppkamrater igen och vissa hade faktiskt saknat mig så det känns jättekul! och de flesta la märke till min helt nya röst, en lite ljusare stämma och jag har faktiskt inte vant mig än med den så varje gång jag pratar så tänker jag "Är det verkligen fortfarande jag, Emma?" hahahah. Hur som haver var det jättekul och skoldagen var snabbt över, slutade vid femtiden.

I morse följde jag med sambon till ögonläkaren på ett återbesök och vilken skillnad det var! Sist hade lilla älsklingen bara 30% av sin syn, vilket innebär att han såg knaptt nått egentligen.. Efter ögonläkaren fick jag skjuts till campus där jag o min grupp skulle ha gruppträff. Jag o Tina var först i våran grupp och vi satt och jobbade lite inför morgondagen och pratade en massa innan de andra kom! jag är så glad över att jag har Tina, hon är verkligen en underbar tjej! Strax före tio knallade de fleta i gruppen upp och såg på Lucia, så mysigt och en sån härlig och lite mystisk stämmning men väldigt fint och rofyllt på något underligt sätt och jag blev nästan rörd av deras sång! Det var så vackert! Efter lussefirande knallade vi ner tillbaks till grupprummet och jobbade på och lunchade sedan var vi klara och jag mötte upp sambo och följde med honom när han skulle luncha. Eteråt gick jag på stan och fixade lite med julklappisarna till min Carl-Magnus och min pappa,därefter åkte jag hem.

Så, mer än så har jag inte att berätta just nu :-)


Ha en jättehärlig tidagskväll!

Kram
Emmsan




Emmsans fredag!

Idag är det fredag, och konstigt nog har jag inte alls någon fredagsfeeling överhuvudtaget! Jag har nyss sett ett avsnitt av Elsas Värld som går på tv3play, så underbar serie! Och om ett tag ska jag iväg en sväng på ett litet ärende sedan hem och fixa lite middag.
Igår gjorde jag bacon och champinjon paj, enkelt, lyxigt och det var nog gott också för sambon åt minsann två stora portioner medans jag knappt kunde svälja och istället fick jag nyponsoppa och en piggelin. Piggelinglassen är så god fast nu börjar jag efter att ha ätit den i si sådär fyra dagar att bli less, men o andra sidan bedövar den all smärta i halsen så jag lättare kan svälja vilket är bra! :) 

Jag känner mig inge pigg alls idag, dessutom har jag fått väldigt ont i öronen, känns nästan som om att det är eytt dammsugarmunstycke alldeles vid örat, känns som ett sug på ett märkligt sätt..


Nu ska jag strax bege mig!

Ha en bra helg!

kokt torsk, äggsås och kokta grönsaker..


Har nyss duschat och klätt på mig, idag blev det tjocka strumpbyxor och ett långt linne och en tröja.
Ska strax börja äta min aprikoskräm som jag har här i en liten skål bredvid mig, är faktiskt riktigt less
på att äta "flytande mat" nu. Igår åt jag o hjärtat kokt torsk med äggsås och kokta ärter, morötter o
paorika,
mummsigt! Dessvärre hade jag lite problem att svälja och så, men det gick och rackarns så gott det
var med RIKTIG mat :)

Idag ska jag nog laga soppa, älskling var ju så gullig och köpte hem flera olika sorter åt mig å ska pröva någon a dem till middag..

Steg upp tidigt idag och bearbetade min text till litteraturseminariet från förgående kurs och mailade in det till David, hoppas på ett G nu.. I helgen ska Mange o Melvin åka till Stockholm, jag vet inte än om jag ska
följa med har ju lite att ta igen när det gäller studierna och vill vila så mycket som möjligt nu efter operationen, har fortfarande jävligt ont o svårt att prata...Måste ta igen pluggen ialla fall dels´när det gäller den här nya kursen som startade i måndags men också till omtentan den 16e, känns som om jag ligger fleeeera jävla år efter och det gör att jag mår dåligt och nästan känner för att hoppa av. Men Jag lovar att kämpa på!
Jag vill ju verkligen detta och är det så att jag vill göra nått annat senare så fine! Då gör jag det!
 Men just nu ska jag försöka (fast det är svårt)
att lägga de mesta av min tid och energi på studier, plugg och massa skrivande och läsande i
studentlitteratur.. SUCK!


Du min andra halva och jag älskar dig oavsett ♥




livstecken..

Hej och godmorgon!

I helgen var jag på rikskonferens i Sollentuna (Bergendal kurs och konferens hotell ****) Jättemysigt och fint hotell där Sunes Jul avsnittet JULBORDET spelades in, dessutom spelades Dejting in the dark in där också. Mycket coolt! I fredags kom vi fram strax före tolv och registrerade oss och fick en flygade fika, mycket gott! De hade jättegoda chokladskorpor som jag och Madde käkade hela tiden :) Vid tolv var det introduktion och välkommen sedan ett inledningstal  följt av lunch sedan rullade dagen på med massa debatter och föreläsningar och därefer en godmiddag. Efter middagen fick vi lära oss lite grundsteg i Lindy hopdans och därefetr spelade ett jazzband, var ganska så trött så jag gick ner till mitt hotellrum vid halv elva.

I lördags hae norges lärarstudenter elleer va de var ett morgentrimpass men jag och resten av LSK Norrköping skippade det passet och möttes vid frukosten istället! Efter frukosten berättade styrelsen om sin verksamhetsberöttelse, sedan var det ett gästtal och därefter FIKA. Efter fikat var det gästtal och massa andra intressanta debatter som gjorde mig alldeles yr i huvudet så jag, Madde, Therese och Johanna gick upp till madde och snackade lite om röstningen och så. Sedan var det påverkanstorg där man kunde påverka de olika motionerna dock fick jag inte göra detta eftersom jag var observatör,men det var väldigt intressant att vara delktig ändå. Därefter fick vi gå en kortare tipspromenad i regnet..  Efter tipspromenaden gick vi tillbaks till rummen där vi duschade och gjorde oss fina inför middagen och till valberedningen skulle presentera nya kandidater till den nya styrelsen där jag blev vald till suppleant :) SJUUUUKT spännande!
Efter detta gick vi tillsammans upp till resturangen och åt jättegod middag! Sedan böev det massa tal och vinstutdeling av tipsrundan, sedan kvällsaktivitet där jag, Therese och Johanna körde "BENGT" så sjukt kul och nästan alla hängde på och skrattade gott, efter detta gick jag och la mig..

Söndagen började med en härlig frukost följt av spänningshuvudvärk som släppte någon gång efter lunchen. I söndags togs massa beslut och de blev en massa debatter samt val av ny styrelse och ett fint avgångstal av Marcus Friberg. Lunchen bestod av köttfärslimpa, något som jag skulle kunna äta mig less på i vanliga fall men huvudvärken gjorde att jag bara petade i maten.. Efter lunch avslytades mötet av nya ordförande Marcus och sedan blev det filmvisnig VÄRLDENS BÄSTA SKITSKOLA, en mycket intressant dokumentär som gjorde mig totalt förbannad rent ut sagt! Se den själva på UR eller på SVT2 på TORSDAGAR kl 20, tror jag att det var!.. Efter filmvisningen var det flygande fika, och jag kan nästan lova att under denna helg har jag fan gått upp nästan 5kilo av allt fika (skäääämt o sido) men mycket gott fika har det varit för att återigen nämna chokladskorporna och rosa kakorna MUUUMS!
Efter fikade åkte vi tillbaks till Tågcentralen och så fort jag kommit på tåget somnade jag.. Helt sluut!
Älsklingen stod på tågstationen hemma i Norrköping och hämtade mig, vi åkte hem. Han tände ljus i hela lägenheten (nästan) medans jag packade upp och duschade.  Sedan kikade vi på Tv innan vi beställde pizza från Rosa Pantern, hur gott som helst.

I måndags operarade jag bort mina halsmandlar, jag var jättenervös men all personal bemötte mig verkligen med empati och ställde mycket frågor ang narkosen och såvidare. Älsklingen var med mig i stort sett hela tiden, till och med på uppvaket där jag låg och skakade och kliade näsan så den blev illröd.. Fick morfin sedan lämnade jag uppvaket och kom ner på min avdelning igen. Där jag fick hjälp med att ta mig på toaletten, både älskling och en sjuksköterska fick hjälpa mig.. PINSAMT! Men men, jag hade ingen kraft i benen och var väldigt snurrig efter operationen. Vi fick åka hem strax efter åtta på kvällen och åkte direkt till HC för att köpa piggelinglass, riktigt gott för halsen!
Igår låg jag och sov nästan hela tiden, var fortfarande trött efter operationen... Idag har jag lite ont i öronen också, och det är fullt normalt! Jag har fått en ljusare och annorlunda röst och Mange tycker att jag är så söt när jag väl pratar (något som jag försöker att undvika).
Strax ska jag ta en dusch, tvätta håret och eventuellt raka benen och kanske bädda rent i sängen, vill inte ha den där sjukhsfeelingen längre! Sen ska jag nog ta itu med nya studiehandledningen och se vad mina underbara klasskamrater får slita med i skolan..

Några bilder tänker jag inte lägga upp här pga känsliga läsare och dylikt..


kramar!
Emmsan