Måndag - sista oktober.

Hejhej!

Tog mig en liten sovmorgon idag, väldigt skönt!
Snart kommer min sambo hem på lunch, jag ska göra soppa medans han får resterna från tortelinigratängen som vi åt till middag igår.. Jummie!

Nu har jag gjort mig klar, duschat och sånt. Och nu har jag som ni ser fixat till min bloggdesign igen, blev lite bättre iallafall! Skönt med variation. På onsdag ska jag iväg till Sofie på Zalong Nivå och fixa till frisyren, kul!

Eftersom jag fortfarande har halsont sprack min plan om att träna idag, men tänkte göra det nån dag till veckan i allafall :) Hoppas jag håller mig pigg o kry ett tag till. Älsklingen och lille Melvin har fått problem med magen :( usch! Är säkert någon form av magsjukis skulle jag tro, så jag knaprar i mig vitpepparkorn eftersom det brukar fungera.

Ha en härlig måndag och njut av oktober!

Puss & kram
/ Emmsan

slösöndag.

Denna vecka har bestått av plugg plugg och mer plugg, som tur är hade vi studiedag hemma hos Tina i Ålberga och vi blev bjudna på hemmagjorda piroger, grönsallad och morotskaka o kaffe till efterrätt. I Torsdags hade vi första salstentan, svårt som attan men jag skrev på alla frågor, hoppas bara det räcker! I fredags kom Melvin till oss igen och vi tog det lugnt, myste framför tvn och så. Igår var det Halloweenfest på ökanda studentboendet Bollen här i Norrköping. Jag, Malin och Felicia fixade oss tillsamans hos Malin och vi blev en mordernare upplaga av Powerpuffpinglorna (såååklart!) först åt vi mat och efter det gjorde vi oss klar och därefter sjöng vi sing star för full hals och förmodligen hördes vår skönsång över hela Fenix. hade jättekul! Hamnade på Trappan också, var där i nån timme sen drog jag hem.

Nu har jag nyss bakat kladdkakemuffins med Melvin, ska smaka dem senare :)

På tisdag börjar jag min 3e Uk kurs, spännande! Känner att jag vill fortsätta kämpa in i det sista iallafal fast det är väldigt tufft!

ha en härlig söndag!

Puss
/ Emmsan


Bubblan (Malin) Blomman (jag) Buttran (Felicia)




Kärleken förde oss samman...♥ Carl Magnus Rostö, jag älskar dig gränslöst mycket! Jag är så stolt över dig, du gör ett jättebra jobb både i arbetet men även som pappa, men du är också såklart en jättejättebra sambo och pojkvän!
Jag kan förstå att jag inte är den lättaste att leva med, jag är väldigt pedant,osäker och bekräftelsesökande yrpanna eller ja, dammvippa som du skulle beskriva mig.
Jag är så glad för att du vill leva med mig.
Jag älskar dig så!
Emma Cathriné Hoffmann ♥ Carl Magnus Rostö!


mörka kyliga höstkväll..

Hejhopp!

Idag avslutade jag min veckas VFU och det gick väldigt bra, och jag ser redan fram emot våren då jag ska tillbaks till samma plats igen! Kommer bli så spännande att se om eleverna utvecklas och vuxit lite :D

Kom för en stund sedan hem från en snabb kort promenad i höstkylan och imorse satt jag en reflex i jackan, så att jag syns nu när det är mörkt på kvällarna och även skymmning på morgonen.

Jag ska vara ärlig nu, jag mår verkligen inte bra! Fast jag känner att efter denna vecka har jag iallafall valt det bästa yrket man kan ha! Så utbildningen mår jag inte skit över, fast å andra sidan känns det otroligt tugnt att inte klara av hemtentan..

Jag kommer nog inte att uppdatera så mycket förns jag känner att jag har tid och mår bra igen, jag måste komma tillbaka till banan från min jävla snekörning.. Mitt mående går verkligen upp och ner som en berg-och dal bana... Usch, jag förstår verkligen att det inte är lätt för någon nära utomstående (främst för Mange) att se mig må såhär, och vara deprimerad till och från..

Skitsamma, nu ska jag hoppa in i en varm duach, på med min onepice och mina "snuss"strumpor och ner i soffan under en filt, det låter lockande så det gör jag!

/ Emmsan


Andra dagen med Montessori som pedagog..

Hej hopp!
Idag lsutade jag och min handledare Karin klockan två, så underbart skööönt! började kl 7 imorse och sen har dagen rullat på med planering och rastvakt och lite annat skojsigt! Gjorde också en av mina två VFU uppgifter, gjorde en observation under en läs/sagostund som Karin hade med förskoleklassen, gick utmärkt och var riktigt roligt att observera med pedagogiska glasögon. När jag väl kom hem fixade jag om min overall och bytte tyg på mitt namn och nu ska jag bara limma fast revärerna sen är den redo för invigningen på lördag! Ska bli riktigt kul :)

VFUn går faktiskt jättebra och jag kommer väl överrens med handledaren Karin såväl som eleverna och det är skojsigt, redan igår som var min första dag blev jag tillkallad fröken och sedan var det en elev som frågade "Emma, är du 25år?" Nej, jag är 22år svarade jag. Eleven sa då"Aha, fast du ser ut som 25år!" Hahaha, så otroligt snällt sagt! eller? Jag vet inte, det är väl en sak om mina vänner i min egen ålder påstår och tror att jag är lite äldre än vad jag är, det känns bara skoj! men däremot om en liten elev på nio år som påstår att jag är 3år äldre än vad jag är känner jag mig faktiskt gammal ju!

Iallafall ska jag strax hoppa in och duscha och tvätta håret sen vänta tills mange komme rhem så ska vi laga middag tillsammans! Vilket ofta brukar bli att Mange hjälper till att skära grönsaker, duka och röra om pastan sedan går han iväg och sätter isg och spelar eller kikar på internet, och där står jag vid spisen ALOOONE! när vi sagt att vi ska laga mat tillsammans, men i slutändan är det ändå jag som fixar allt! Punkt!



Förlåt!

Hej mina trogna läsare!
Jag förstår att ni blir besviken varje gång ni kikar in här och upptäcker att jag ligger på noll med uppdateringar, jag ber om ursäkt men min blogg kommer inte på prio tre just nu, tyvärr är det så!
Att plugga till grundlärare mot fritidshem tar mycket tid och energi av mig och sen jag började skolan i sluet av augusti har jag vart heeeelt jävla slut alltså! Jag är svintrött och somnar väldigt tidigt om kvällarna, vissligen kan jag ibland vara uppe till elva men då har jag tagit en eftermiddagslur så då orkar jag vara vaken lite längre.

Studierna går sakta men säkert framåt, nästa vecka har jag VFU (Verksamhets Förlagd Utbildning) ocg ska då vara på Viktoria Montossori skolan här i Norrköping. Jag och Rebecka en tjej som läser F-3 var dit i förrgår och kikade och träffade våra handledare. Hennes handledare heter Liselott och var en trevlig skåning med super härlig utstrålning, min däremot Karin som hon heter gav mig verkligen ett jättetråkigt första intryck och väldigt dåligt bemötande så jag är minst sagt besviken eftersom min fältmentor sa att hon var jättetrevlig. Så direkt när jag kom hem mailade jag Anita (fältmentorn) och berättade om de dåliga första intrycket och bemötandet och skrev också att jag hoppades på att det var för att Karin var eftermiddagstrött och lite stressig sådär efter en gymnastiklektion...  Hoppas verkligen att jag blir bättre bemöt på måndag och fram till onsdag annars får jag höra av mig till Anita igen!

Strax ska jag iväg till campus och ha litteraturseminarium samt få tillbaka min hemtenta som inte alls gick vägen... ( tack ändå svärmor, för att du tagit dig tid att hjälpa mig, hoppas du har lust att hjälpa mig med feedbacken jag får idag också..) Hoppas bara att jag inte måste göra om alla loggarna från noll, för då jävlar! usch!

Sen sist jag skrev har det hänt mycket men jag orkar inte ta allt på en o samma gång just nu, speciellt när jag inte alls har så mkt tid till det :/


ha en härlig och mysig helg allesammans!

Puss & kram
/ Emmsan



Han som får mitt hjärta att slå trippelslag ♥ Världens underbaraste!



Min söta sambo skrev mig i pannan för ett tag sen ;) (spegelvänt för att jag skulle kunna läsa det.. )