sjukhusvistelse..

Hallojsan!

Gått en tid sedan jag uppdaterade bloggen vilket är ganska bra i och för sig eftersom då har jag lite att skriva om :-)

För en vecka sedan på måndagen träffade jag Malin som kommit tillbaks från sitt Åland, vi käkade tillsammans och sedan åkte vi med hjärtat till Hageby centrum och köpte lite grejer till älsklingen på apoteket. Lite ögondroppar o ögonsalava då han var jätte röd i sitt högeröga. Vi åkte hem och tog det lugnt sedan fick jag väldigt ont i magen och ringde 1177 (Sjukvårdsupplysingen) och berättade om mina besvär, jag fick prata med en mycket tillmötesgående sköterska som skickade en remiss till akuten på sjukan. Jag, Malin och hjärtat åkte dit.Kom kl 18:00 och åkte hem 02:15. Under timmarna och väntan på sjukhuset fick jag lämna urinprov, blodprover och fick dropp dessutom fick jag morfin mot smärtan, fick lämna sjukan sent på natten och komma tillbaka morgonen efter (tosdag) för nya prover.
Åkte hem och sov, Malin åkte runt 10 från akuten på måndagskvällen...

Tisdagsmorgon
:
Gick upp o duschade och sedan åkte vi direkt till sjukhuset, först gick vi till ögonmottagningen med hjärtat som i sin tur ringde 1177 och fick en tid på ögonmottagningen strax efter ett. Gick istället till akuten där jag fick lämna nya prover och fick ligga med dropp. Fick dessutom lämna avföringsprov och sedan skulle jag bli flyttad till medicinmottagngen.. Fick order om att larma då jag skulle på toaletten så jag skulle få hjälp med droppet och så¨, strax efter två när älsklingen var på ögonmottagningen kände jag att det var dax fär ett toalettbesök. Så jag larmade på knappen och låg o vred o vände mig på sängen och väntade i fem minuter... och i tio minuter, sen ställde jag mig upp groggig och alldeles yr och försökte få ner droppet..

Vinglade ut bland sjuksköäterskor och massa läkare som stod och glodde på mig, fick tillslut BE om hjälp o berätta om att jag skulle lämna avföringsprov och att det var BRÅTTOM!
En tjock sjuksköterska med mansröst gav mig en potta och tände lampan inne på toaletten sedan gjorde jag det jag skulle och gick ut. Upptäckte då att jag hade blod i droppslangen och fick tillsägelse av en utlänskman om att hålla droppet högre samtidigt som tjocka sjuksköterskan kom och skickade in mig med rangliga ben in till mitt rum igen.. Låg och väntade o väntade sedan kom samma tjocka sjuksköterska o frågade vad jag ville? Jag såg fundersamt på henne och sa att jag larmade för 1½timme sedan då jag behövde HJÄLP om att gå på toaletten. Jaha sa hon och stängde av larmet, spritade händerna och gick..

Efter yttligare en stund kom äntligen en läkare och klämde mig på magen och sa att mina tarmar var inflamerade och att en medicinläkare också skulle komma och undersöka min mage..Medicinläkaren var en jättetrevlig o gullig tjej som klämmde o kände över magen och klnackade på ryggen, sedan fick jag åka hem och ÄTA! Något som jag verkligen inte gjort på över ett dygn,. så gissa om jag var hungrig.!
Kom hem och lagade jättegod fiskgratäng medans hjärtat åkte iväg o repade med grabbarna i replokalen. Efter drygt 45min efter jag ätit kom mina magsmärtir tillbaks, och det var som kraftiga magkrampor! Gjorde fruktansväärt ont och fick besöka toaletten flera gånger, smsade hjärtat om att jag hade ont o bad honom skynda sig hem.. Han kom så fort han kunde och riungde igen 1177, där vi blev skickade med akutremiss till akuten igen. Innan vi åkte packade vi väskan ifall att om jag skulle bli inlagd..

Kom in på akutmottagningens väntrum  och anmälde mig snabbt i receptionen innan jag fick ruuusa in på toaletten igen, var där inne i drygt 10min, när vi kom ut så stod en sjuksköterska utanför och väntade på mig. Blev inkallad till ett rum längst bort och längst in på själva mottagningen där jag snabbt la mig på golvet och grät av smärta. Sedan fick jag hjälp upp i sängen där tjejerna mätte blodtryck,kollade febern som var över 38 grader samt satte nål och samma gulliga tjej från medicin kom och knackade och kände på magen.. Jag hade så ont saå jag grät och skakade.. Till slut kom en av tjejerna med en morfinspruta och sedan blev jag skickad till en annan mottagning för att undersöka mig yttligare. Under färden från skuten till mottagngen låg jag och grät och skämdes och tyckte att jag var gryymt pinsam. Jag var så groggig och helt borta, men smärtan släppte. Gjorde yttligare undersökningar sedan blev jag ner skickad till akuten igen där jag sedan fick åka hem med medicinering om att ta 2 panodil var 4-6timme..

-----------------------------
Ja, nu idag har jag inte alls samma besvär med magen utan tar panodil när jag börjar få ont, dessutom kan jag äta och få behålla maten till viss del, vilket känns otroligt skönt. Idag har det inte blivit många knop alls. Jag gick o lade mig med huvudvärk sent i går och vaknade av samma huvudvärk och tog två ibumetin sen blev jag sängliggandes och sov i två timmar.  Steg upp strax efter tio och duschade och plattade håret o sånt, sen kom älsklingen hem med lunch från Spicy Hot och sedan åkte han tillbaks till jobbet.. Jag har skrivit en del på examinationsuppgiften som ska vara färdig på fredag, men den fortsätter jag med imorgon tillsammans med Bea i skolan.

I helgen var jag och hjärtat i Göteborg där han tävlade i flipper SM, gick ganska så bra och jag är väldigt stolt över honom! Vi bodde på ett fint Hotell mitt i centrum och åt jättegod hotellfrukost varje morgon! Dessutom besökte vi en härlig resturang på fredagskvällen. Helgen kunde inte varit bättre!


Nu ska jag slita mig i från datorn o vila en stund, huvudvärken har fortfarand einte gått över..


/ Emmsan

Tankar kring hälsa, studier och motivation...

Hallojsan!

Idag ska jag, Lena, Marcus och Bea vara hemma hos oss och plugga tills efter lunch. Igår fick jag veta resultatet på min slastenta från 2a kursen (Utveckling & Lärande) och den blir det tyvärr omtenta på i december, men jag hänger inte läpp. Fick även mail av kursmentorn i den kursen om att jag fick G på VFU examinationen som jag och Bea höll på med i lördags :) Såå sjukt roligt! Visst en omtenta kvar och sen idag eller i morgon får jag veta om mina två loggar (filosofi och fritid) är Godkända, det hoppas jag verkligen! Det är verkligen frustrerande att ligga efter när man pluggar på universietet, tempot är sjukt högt hela tiden i ett! Huua!

Nu längtar jag redan tills på fredag! Ska bli så skönt att pappa och förhoppningsvis Sara som kommer ner och hälsar på oss då över helgen, synd som fan att helgerna är så korta och att det inte är några röda dagar än.. Men till jul och nyår kommer jag o min sambo att vara jättemycket hemma i Söderhamn, och dessutom ska Sarea spela den 27e i Stockholm och det får man ju inte missa, lillasyster Sara är sjuuukt taggad på att se dem spela så det kommer bli riktigt kul.

För en vecka sedan var jag och sambo på Terry Evans stor seans i Katrineholm, och jag kan verkligen inte sluta tänka på allt osm han sa till min sambo (som fick kontakt med sin pappa på andra sidan) och det Calle (Min sambos pappa) sa till mig, om att jag verkligen ska sluta tjata och hålla på klaga över min kropp, speciellt på magen. Den klagar jag på i ett, tycker att jag är för tjock helt enkelt. Jo, jag vet, ni tycker som läser detta tycker bara att jag är löjlig och att jag inte alls är tjock. Men jag har lovat mig själv att börja träna, eftersom jag har gymkort på SATS så är det bara att köra på med olika pass och köra lite själv. På tal om träning har jag bokat in mig på träningsvägledning i morgon kl 17. Kommer bli spännande, jag kommer då får några övningar som jag kan göra på SATS när jag tränar, ungefär som jag och  min PT gjorde förut, kommer bli så kul att verkligen komma igång o träna :)
Efter imorgon är jag nästan säker på att jag kommer att känna mig mer motiverad faktiskt, jag hoppas att träningen kommer att göra så att jag mår bättre både fysiskt & psykiskt.

Nu ska jag gå óch koka lite kaffe, känns som att det behövs om jag ska orka med denna dag!


Ha en härlig dag!


Puss & kram
/Emmsan


Bilduppdatering...


Ljus i höstmörkret, så vackert!

Ljuständing hos gammel morfar/mormor - alla helgona helgen



Studentlunch ala Emmsan, Kycklingfile, cremefraiche (tomat/chili) , soltorkade tomater och oliver.. JUMMIE!


Min sambo Mange ♥


Höstmys med Melvin,  11 november-2o11


Besök på Busfabriken | 13november- 2o11


Halloooweeeeen! Jag och mina pinglor, Powepuffpinglorna :)


torsdag | skolan, frikort och inflamerade halsmandlar...

Godkväll kära läsare!

Jag har preis hoppat ut ur duschen, rakat benen, blåst håret och tagit på mig pyjamasbyxorna jag fick av mormor =).

Imorse började vi kl 9 med krismöte med Helene & Moncan ang grupperna, efter det hade vi handledning inför våran konferensuppgift om Etnicitet och sen pratade vi enskilt i vår grupp med Moncan och Helene sen slutade vi.

Cyklade hem och fixade lunch, stekte bitar av kycklingfile och blande dem i paprika/chili creme fraich och hällde dem i en ugnsfast form och hackade soltorkade tomater och gröna oliver och la på dem sen p med massa riven ost och in i ugnen i ca 20min..Blev farligt gott, så det ska jag göra fler gånger!

Efter lunchen satt jag mig vid datorn och fortsatt kika på resor till Egypten. Jag och älskling har stora planer på att göra en utomlandsresa i februari eller i början av mars (beroende på skolan och ledighet för älskling). Vid halv tre knallade jag iväg till spårvagnen och åkte sedan buss till vrinnevisjukhuset.

Kom precis i tid! Anmälde mig i receptionen och fick mitt högkostnadskort ifyllt som i sin tur gav mig ett frikort! Najs!
Satt mig i väntrummet o väntade dryga 5min sen kom läkaren... Han kände på halsen och sa att halsmandlarna var väldigt stora, lyssnade på lungorna och hjärtat sedan tog han ett verktyg o kikade mig i näsan och kände ännu mer på halsmandlarna och jag var otroligt öm på vänster sida vilket berodde på att mina halsmandlar är inflamerade- JIPPE, sån jävla tur jag har.. eller så inte! Men läkaren skulle ialalfall skicka iväg en remiss till operation så får jag äntligen operera bort halsmandlarna :))))

Tog bussen tillbaks till stan och sedan en överfull spårvagn hem, när jag kom hem vek jag tvätt som hängt på tork sedan dammsög jag och torkade golven.

Nu ska jag njuta av lite egen tid med att dricka lite Portello och senare ska jag göra mig en stor kopp med varm oboy, det smakar ju extra bra när det är mörkt och höstkyla ute!



/ Emmsan

Älskar dig
Pusspuss på dig världens underbaraste! Jag älskar dig min Mange!!


Måndag - förväntansfull

Måndag morgon- sitter nu i Bomull och väntar på min grupp, vi ska ses om ca en timme och granska grupp a´s läslogg efter det har vi lunch en timme och sen en föreläsning på ca 2timmar.

Efter föreläsningen åker jag hem och fixar till mig lite och väntar på älsklingen, sen åker vi direkt till Katrineholm och letar parkering innan vi går och äter middag någonstans.
SEEEEEN kl 18:00 kommer jag och min älskling att köa oss in till seansen med Terry Evans! Jag har redan sånt pirr i magen och känner mig väldigt förväntansfull och såklart vill jag ha kontakt med någon från andra sidan. Men jag tycker det hela är så spännande och väldigt givande så jag blir glad bara jag får vara med och närvara.

I helgen har jag och älsklingen varit i Söderhamn, vi kom upp vid 18tiden och åkte direkt till farmor/farfar som firade GULDBRÖLLOP och bjöd på middag - fläskfilé, kyckling, hasselbackspotatis, potatisgratäng och härliga sallader, till desert blev det ostkaka, chokladpudding, krusbärs- och äppelopaj med vaniljsås och vispgrädde! Supergott och alla blev väldigt mätta. Efter middagen åkte jag, sara och älsklingen till Sandarne och hem till mamma och Bennyboy, pratade och åt ost och kex och massa annat gott, jag var jättetrött och somnade tätt in till både mamma och sara i soffan och vaknade efter ca 45min och gjorde varm oboy och åt Thé kakor från Storsjöbagaren! Sjuuuukt goda och  fan va jag saknat dem. Sen trippade jag och älsklingen upp och gick o la oss.

Vaknade halv nio i lördags och skulle iväg men det blev ändrade planer så istället åkte jag o älsking till E-center (ett köpcentrum) och kikade lite och shoppade lite allt möjligt, blev några julklappar till Melvin. Sen åkte vi till pappa o fikade och efter en stund åkte vi till mormor o morfar som blev sååå glada av att se oss! Blev bjudna på kaffe och KUBB! JUMMIE! Sen åkte vi hem till mamma o bennyboy igen och åt middag, porterstek och pressadpotatis och portersås, svartvinbärsgele och kokta grönsaker. Efter vi ätit tog jag och mamma våran nya fiiiina bil till Kyrkogården och tände ljus på gammelmorfar/gammelmormors grav, sen åkte vi till E.center på kvantum o handlade lite gotta. När vi kom hem bakade jag o mamam tillsammans en kladdkaka som inte blev så kladdig men ändå god, till kladdkakan åt vi bär och vaniljglass!
Sen bubblade jag och älsklingen nästan 30min innan vi höll på att svimma av värmen och luften inne i badrummet, så vi klev upp och gick upp för att duscha. När vi kom ner kikade vi på tv tillsammans med mamma o bennyboy och tog de lugnt.

Igår söndag, åt vi fruksot innan vi packade de sista och gav oss iväg till E-center för att bunkra upp med Portello och Wasas julmust special( den goooodaste julmusten) som tyvärr inte finns här hemma. Efter vi varit på E-center åkte vi till pappa o fikade en stund. Farmor och faster Maggan kom också dit en stund sen åkte vi iväg.
Stannade till i Upplands Väsby hos mina svärföräldrar som bjöd på köttbullar och stuvade makaroner, så gott! Vi kom hem till Norrköping vid 18-tiden och tog direkt reda på smutstvätt och startade en tvättmaskin och duschade och spelade Bingo..



men men, nu har jag skrivkramp!


Puss hej


andra novemer- Rockigt and I <3 it!

Halloj!
Idag har jag varit med Malin, följde med henne till Hageby där hon skulle köpa grejer till sitt marsvin Fabian och handla lite annat.. Efter drygt två timmar satt vi oss på spårvagnen o gick hem till henne, förde över bilder från hennes dator till mitt USB minne och sen gick jag till Sofie på ZN och klippte mig! Blev jättenööjdis! Sofie klippte så jag fick en rockigare frisyr med sneklippt lugg och ruffs, precis som jag ville ha det (se bild!)

Efter min lilla makeover på zaling nivå trippade jag med glada o lätta steg till älsklingens jobb och mötte honom där. Han tyckte att jag blev jättefin och att jag passar jättebra i min nya rockiga frisyr!

Har pluggat och läst en del av litteraturen tills litteraturseminariet imorgon :) Spännande, dessutom beställde jag två böcker från adlibris och hoppas verkligen att de kommer till veckan, tror inte det hinner komma till helgen tyvärr! =/

Nu ska jag fortsätta att leta låtar att bränna till CD så vi har lite bra musik att lyssna på i bilen ;)





ser jättetrött ut på den bilden här nedanför, men men....

Tisdag, första november.

Tjoflöjt alla mina trogna läsare!

Sitter ni också där hemma, kikar ut genom fönstret och smuttar lite på hett thé?
Inte jag iallafall, jag har nyss ätit våfflor med min minifamilj och pratat med Lena i klassen. Hon och jag ska fixa på tisdag efter skolan. Myspys!
Strax ska jag fixa till min VFU examination och sen ta tag i nya kursen, läsa studiehandledningen och kika lite va de är för texter jag ska hunnit läst till på torsdagens litteraturseminarium. Ja att plugga på universitetet är ingen lek, det är jättetufft!

Denna morgon började med att jag skickade ett otroligt fint grattis sms till min morfar som fyller 75år idag, och gissa om jag & Mange ska uppvkta honom i helgen, klart det! Nu sitter han på cinderella med Mormor vid sin sida och njuter, så trist att jag inte kan vara med att uppvakta honom :( Får som sagt göra det i helgen med blommor o nån fin present ;)

Mina grabbar åkte iväg för en stund sedan, och kommer väl snart hem igen.

Känns helt sjukt att det redan är november,i slutet av denna månad ska jag ner i förrådet och rota fram julgardiner och adventsljusstakar och julstjärnor och kanske lite julpynt för att göra det lite mysigare och hemtrevligare. Jag älskar verkligen att pyssla och dona, det är så härligt med förändringar, det kan räcka bara med att byta gardiner i nått rum eller att byta ljuslyktor i köket så mår jag så bra och känner mig stolt för att vi har det fint och hemtrevligt hemma.  Fram tills slutet av månaden ska jag försöka hålla mig från att göra någon sådan liten minium förändring.

Nu ska jag kolla studentmailen och påbörja studierna

ha en trevlig kväll!

/ Emmsan♥