rosa smet = kärleeek :)

Hallojsan!

Idag har jag faktiskt varit på otroligt bra humör trots att jag haft känningar av en huvudvärk, men som tur var så försvann det! *sköönt*

Idag på förmiddagen var jag inne i stan och fixade lite, efter det mötte jag upp älsklingen utanför Holmen och vi åkte hem och käkade lunch (rester från igår) men gott var det. Sen åkte älskling tillbaka till jobbet och jag satt mig vid datorn och sökte två jobb, båda jobben som förskollärare, man kan ju alltid söka ;) Hoppas på en intervju i allafall.
Satt och fixade och trixade om mitt CV, bytte bild och la dit praktik och sånt, känns skönt att ha det gjort.

Efter det började jag med att baka, idag blev det ingen kladdkaka inte! Utan idag bakade jag en rosa rulltårta, blev jättesöt ju! Väldigt EMMSIG om jag får säga det själv, och dessutom gjorde jag den mjökfri så min älskade bonusson Melvin kan smaka på den imorgon när han kommer! :) Visst är jag bra go? Iallafall enligt Magnus och min sötiga svärmor ;) ♥

recept på min söta rulltårta :)

Emmsans rosa gulliga rulltårta med hallonsylt!

Ingredienser:
* 3ägg
* 1,5 dl strösocker
* 2 dl vetemjöl
* 1tsk bakpulver
* 1tsk vatten
* Några få droppar röd hushållsfärg

Fyllning -> ca 2dl sylt, hallon, jordgubb eller äppelmos. Jag använde hallonsylt..

Gör såhär!
1: Sätt ugnen på 250 grader
2: Vispa ägg och socker poröst
3: Rör ner vetemjöl, bakpulver och vatten.
4: Klä en plåt med höga kanter med bakplåtspapper.
5: Fördela smeten över plåten med en slickepott
6: Grädda rulltårtan i 250grader i ca 5 min (så den inte blir bränd!)
7: Lägg ett baklplåtspapper på sidkpänken och strö över strösocker på pappret. När rulltårtan är färdiggräddad stjälper du upp kakan på det sockrade pappret.
8: Tillsätt ca 2dl sylt(Efter tycke och smak)
9: Rulla ihop tårtan (snabbt så den inte hinner kallna för då spricker den lätt!) rulla den så tajt du bara kan för att få till snygga sidor :)


och resultatet.... ↓

Yummie!

efter bakningen diskade jag undan och sedan satte jag igång med maten, som idag blev kycklinggratäng med dijonsenap och färsk basilika

och här är receptet!

4 port, ca 30min.

Ingredienser:
* 4st kycklingfiléer
* smör att steka i
* 1 tomat
* 1 kruka med basilika
* 3 msk dijonsenap (tyckte de blev för mkt smak, så ta gärna mindre!)
* 2dl vispgrädde
* 2st vitlöksklyftor
* 2dl creme fraiche
* salt & peppar
* ca 2dl riven ost

Servera med: Haricots verts

Gör såhär!
1: Sätt ugnen på 200grader. Putsa kycklingfiléerna och banka ut dem försiktigt om de är ojämna. Stek de i smör så de får en fin färg.
2: Skiva tomaten tunt. Lägg filéerna i en ungsfast form och lägg på tomaterna. Repa av alla basilikablad och hacka, strö sedan över.
3: Blanda vispgrädde, cremefraiche och dijonsenap, pressa i vitlöksklyftorna. Salta och peppra. Häll blandningen över kycklingen och strö över riven ost. Gratinera i 20-25 min.
4: Koka Haricots verts i lättsaltat vatten i någon minut och servera dessa med gratängen.

Supergott, men som sagt. Jag tycker att de blev för stark senapsmak så nästa gång ska jag ta knappt 2msk dijonsenap. :)
Tack Marianne för receptet! :)

och såhär så de ut innan den åkte in för gratinering :)

(ganska dålig bild) :(


ja, denna onsdag har faktiskt gått ganska fort ändå.. Och nu längtar jag efter helg! Imorgon kommer Melvin, skönt! Hoppas han blir glad över hans makeover i sitt rum. Fixade upp lite tavlor igårkväll också :) Ska bli kul!

Nu ska jag gå och ta mig en dusch, tvätta håret och lägga hårinpackning och pussa på min sötiga sambo som ligger i sovrummet under min pläd och har huvudvärk, stackarn!

Tack alla läsare som läser min blogg, verkligen kul attt jag kan förgylla Er dag ;)

Pussilipusspuss
/ Emmsan♥



Kommentarer
Postat av: Marianne

Hej igen Gullan!

Jag kopierar dina recept om det är OK för dig!??

Kramar!!

2011-03-31 @ 17:56:58
Postat av: Marianne

Hej igen Gullan!

Jag kopierar dina recept om det är OK för dig!??

Kramar!!

2011-03-31 @ 17:59:21

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback